A tudomány evolúciója a Pető András Főiskolán

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozathoz kapcsolódóan a Pető András Főiskola a minden évben megrendezésre kerülő Pető-nappal tiszteleg a konduktív pedagógia tudománya előtt.

Az idei évben a tudományos sikerek bemutatása mellett újonnan kinevezett rektorunk Dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea köszöntőjében méltatta a Pető András Főiskola múltját és jövőjét. Rektor Asszony kiemelte: 2015 eredményes évnek mondható, hiszen az oktatási és innovatív fejlesztések is zajlottak az Intézményben.

A konferencián emellett az Óvodások digitális kreativitásáról, a tanulás lehetőségeit befolyásoló gyermekneurológiai betegségek korszerű diagnosztikájáról és kezeléséről, a különleges bánásmódot igénylő tanulók participatív lehetőségeiről tartottak előadást meghívott vendégeink. Műhelymunka keretében a mozgássérült óvodás gyermekek rajzi vizsgálatát és a kézművesség és a rehabilitáció kapcsolatát mutatták be a Főiskola oktatói. Továbbá pódiumbeszélgetést is tartottak Szín-forma-harmónia címmel a jelen levő érdeklődőknek.

A konferenciát kiállítások, neveltjeink adventi kézműves vására kísérte.

Rektor Asszony köszöntő beszéde itt érhető el.