Nemzetközi Információs Kurzus 2017

NEMZETKÖZI INFORMÁCIÓS KURZUS 2017 - INTERNATIONAL INFORMATION COURSE CLICK FOR ENGLISH VERSION HERE
 
5 napos kurzus, amely elméleti előadásokat és gyakorlati bemutatókat tartalmaz gyógytornászok, korai fejlesztéssel foglalkozó pedagógusok, védőnők, hazai és külföldi tanítók, integráló pedagógusok, terapeuták, gyógypedagógusok részére.
 
Program:
1. nap: Elméleti előadások. A különböző életkorok (korai, óvodás, iskolás, felnőtt) konduktív nevelésének sajátosságai. A korai konduktív nevelés jelentősége. A korai konduktív nevelés sajátosságai, szerepe a konduktív nevelésben. Egyes életkorokra és tünettípusokra jellemző specifikumok. A szűrés és felismerés jelentősége. A család és a konduktív nevelés kapcsolata a korai életszakaszban. Konduktív program kialakítása az adott életkorban. A konduktív óvodai csoportok feladatai. Az iskoláskorúak helye a konduktív nevelési rendszerben. A készség- és képességfejlesztés lehetőségei kisiskolás korban. Tanulási zavarok fejlesztési lehetőségei. Felnőttek a konduktív nevelési rendszerben. Habilitáció kontra rehabilitáció. A program szerkesztését befolyásoló tényezők, célkitűzések, fokozatok. Társadalmi integráció, az életminőséget befolyásoló társadalmi tényezők szerepe. A tanulási folyamat elemzése, esetismertetések, gyakorlati bemutatók. A lélektani segítségnyújtás módszerei.
 
2-5. nap: Gyakorlati bemutatók megtekintése és konzultációk a különböző területek csoportjaiban.
 
Célcsoport: Gyógytornászok, korai fejlesztéssel foglalkozó pedagógusok, védőnők, hazai és külföldi tanítók, integráló pedagógusok, terapeuták, gyógypedagógusok.
 
Nyelv: angol.
 
Időpontok: 2017. április 24 – 28. és 2017. november 6 – 10.
Jelentkezési határidő: 2017. április 7., illetve 2017. október 24. 
 
A kurzus részvételi díja: 500 EUR.
Magyar (Magyarországon élő, magyarországi munkahellyel rendelkező) résztvevőknek: 50 000 HUF.
Előleg: 100 EUR, illetve 10 000 Ft, melyet a jelentkezéssel egyidejűleg kell megfizetni. Ha a jelentkező 2017. április 18., illetve október 30. után mondja le részvételét, az előleg nem jár vissza. Amennyiben az alacsony jelentkezési létszám miatt a kurzus nem kerül megrendezésre, a Pető András Főiskola visszatéríti az előleget.
A kurzust csak elegendő számú jelentkező esetén indítjuk.
 
Szervezetek, intézmények megfelelő létszámú jelentkezése esetén speciális időben és árakon szervezünk kurzust (minimum 10 fő jelentkezése esetén).
A kurzus díja sem szállást, sem étkezést nem tartalmaz.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a kurzus résztvevői nem készíthetnek a programokról sem fényképet, sem videofelvételt!
Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Telefonon: Földiné Németh Gabriella, +36 1 224-1518.
 
 
 
Dr. Deák Adrienn
Főiskolai tanár
Képzésfejlesztési igazgató