• Címlap
  • Konduktív fejlesztő tábor

Konduktív fejlesztő tábor

KONDUKTÍV FEJLESZTŐ TÁBOR
 
A Pető András Főiskola Regionális és Prémium Szolgáltatási osztálya SDR műtéten átesett cerebrál parézissel élő gyermek számára nyári tábort hirdet. A konduktív szemléletű fejlesztő programnak a Gyulai Várfürdő területén működő Pető Prémium Pont ad otthont július 3-tól 14-ig. 
 
A hazánkban is egyre elterjedtebb szelektív dorsalis risotomia (röviden SDR) műtét utáni rehabilitációban nagy szerepe van a gyógytornász és ortopéd teamnek, akik rögtön a műtét után megfelelő segédeszközzel (ortézis) látják el a gyermeket és a gyógytornát is elkezdik. A műtét utáni rehabilitációba kapcsolódik be a konduktív pedagógia. Célunk, hogy a PAF által hirdetett nyári tábor programja a leghatékonyabban segítse a műtéten átesett gyermekek rehabilitációját, ezért összeállításában és kivitelezésében Dr Mező Róbert rehabilitációs és ortopéd szakorvos, gyógytornászok és konduktorok egyaránt részt vesznek. 
Konduktív szemlélettel az SDR műtéten átesett gyermekek olyan megoldásmódokat tanulnak, amelyek alkalmazásával az életminőségük, önállóságuk jelentősen javulhat. Megelőzhetőek a másodlagos műtét utáni komplikációk. A komplex konduktív fejlesztés nem csak a gyermek mozgásállapotát javítja, hanem átfogóan a pedagógia oldaláról közelíti meg a mozgástanulást és a személyiségfejlesztést egyénre szólóan kialakított célokkal és feladatrendszerrel.
 
A fejlesztő táborban orvos, gyógytornászok és konduktorok közreműködésén túl a Gyulai Várfürdő által nyújtott komplex fürdőgyógyászati ellátás is igénybe vehető mind a gyermekek, mind családtagjaik részére.
A szállás és ellátás díját a tábor díja nem tartalmazza. 
A program legkevesebb 9 fő regisztrációja esetén indul. 
A tábor díja 197000 ,- HUF/10 nap , jelentkezési határidő 2017. május 30. Jelentkezni lehet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. 
A fejlesztő programok hétfőtől péntekig zajlanak, szombat-vasárnap szünnap. 
 
A tábor tervezett programja: 
2017. 07.03. Kezdő nap: Vegyes szakmai team által végzett komplex állapotfelmérés, szakorvosi konzultáció, szülői konzultációk, egyéni célok meghatározása a szülők és szakemberek megbeszélése alapján. 
2017.07.04.-2017.07.14. : 9:00- 15:00 Komplex konduktív pedagógiai fejlesztő program az alábbi célok szerint: 
- testkép-testséma visszaépítése, újratanulása
- érzékelés-észlelés fejlesztése
- aktív erősítés, lazítás, nyújtás tanulása
- csípőkontroll kialakítása
- egyensúlyfejlesztés
- a hát lumbális szakaszára háruló terhelés csökkentése a megfelelő mozgásindítás tanulásával és tartásjavító feladatok beállításával
- alkalmazások tanulása az élet minden területén (hely-, helyzetváltoztatás, percepció, tanulás, önellátás)
 
A Várfürdő egyéb gyógyászati szolgáltatásairól, azok élettani hatásairól, ellenjavallatokról részletes tájékoztató található a https://varfurdo.hu/ oldalon. 
További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.