Szoftverfejlesztés

   
 
A Pető András Főiskola és a Balázs-Diák Kft. Magyarország vezető oktatási tananyag fejlesztőjének közös projektje keretében bemutatjuk a Kis felfedező és a Színvarázs programokat:
 
A szoftverek hivatalos weboldala itt érhető el.
 
Kis felfedező
A Kis felfedező olyan digitális program, mellyel a gyermekek térbeli tájékozódását fejlesztjük, miközben kis felhasználóink észrevétlenül számolni, összeadni is megtanulnak. A program használatával a gyermekek megismerkedhetnek Magyarország térképével, és közben a Sokoldalú Süni bőrébe bújva megmenthetik Virághajú Violettát is.
Sok kisiskolás gyermeknél nem stabilizálódik a kézdominancia, vagy nem a domináns kezét használja írásra, rajzolásra. A játék segítséget nyújt abban, hogy a gyermekek domináns kezére állíthassuk be a program használatát.
További részletek a Kis felfedezőről itt.
 
 
Színvarázs
A gyermekek színészlelése, színfelismerése könnyed, játékos formában fejleszthető. A Színvarázs digitális tananyag segítségével az óvodáskorú gyermekek a színek varázslatos világát ismerhetik meg. A színvarázslások mellett a hozzájuk kapcsolódó forma felismerése, felületek színezése siker és élmény a gyermekek számára. A program legfőbb előnye, hogy a gyermekek kézdominanciájának megfelelően jobb illetve bal kezes változat is beállítható.
További részletek a Színvarázsról itt.