Beszámoló a Segítők napjáról

Intézményünk felkérést kapott a Pannon Kincstár Humán Szakképző Központja által szervezett „Segítők Napja” elnevezésű programra
A szervezőknek sikerült nagyon színes és tartalmas programot összeállítani.
 
Két nagyteremben zajlottak a szakmai előadások
A Szakképző Központ tanárai meséltek szakterületükről – a gyermekvédelemről, a megváltozott munkaképességgel élők és az idősek gondozásáról, a hospice ellátásról, az addiktológia feladatairól, az életmentés mindennapi kihívásairól. Bemutatkoztak speciális területekkel - mozgásfejlesztéssel, mesékkel - foglalkozó szakemberek is.
 
A másik nagyteremben a segítő szervezetek számoltak be munkájukról, a „jól segítés” szükségleteiről és tapasztalatairól. Érdekes előadások hangzottak el a családok segítéséről, a fogyatékkal élők nyaraltatásáról, a hivatásos nevelőszülői gyakorlatról, az adományozásról.
Ebben a szekcióban kapott helyet a konduktív pedagógia bemutatása is. „Sajátos Nevelési Igényű gyerekek segítése” címmel, Kériné Csizy Csilla, a SE PAPI munkatársa tartott előadást. 
 
Az érdeklődők több workshop jellegű programon vehettek részt:
• tanácsokat kaptak karrierjük építéséhez; 
• lehetőség volt teákat és gyógynövény készítményeket kóstolni; 
• elsősegély oktatáson bővíthették gyakorlati tudásukat; 
• demonstrációs termekben betekintést nyerhettek az ápolás-gondozás, és a fogászati szakma mindennapjaiba.
• sok érdeklődőt vonzott a kiégéssel foglalkozó workshop
 
A Magyar Vöröskereszt munkatársai külön teremben várták a véradókat. Az önkéntes lehetőségek iránt érdeklődők pedig az előadásokon is képviselt segítő szervezetekkel beszélgettek a kiállítási standoknál.
 
A rendezvényen készült fotók megtekinthetők az alábbi linken:
 
Készítette: Kériné Csizy Csilla 
Pedagógiai előadó 
SE PAPI